Aktiviteter udendørs

Københavns Zoo – en pandafuld attraktion

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Københavns Zoo – en pandafuld attraktion

Jeres udsendte har været forbi Københavns Zoo for at se nærmere på denne, og på de pandaer som kom tidligere på året til Zoo.

Det er et helt nye anlæg, som er blevet bygget, og der er visse ting som skal ændres fortæller pandapasser Pernille til jeres udsendte, da vi skulle forbi noget arbejde som nogle håndværkere var i gang med at udføre.

Hunpandaen ville slet ikke ud i starten, før man fandt ud af at det var glasset som var forkert, idet der skulle en slags folie på for at hun kunne acceptere at der var folk på den anden side af glasset.

Derfor har man nu opsat en folie hvor besøgende kan stå og se ind til hunpandaen på nært hold, men hun kan ikke se dem. Desværre har folien den ulempe at det ikke er nemt at tage fotos af pandaen grundet de foliens struktur. Desuden er der fortsat et stort problem med spejlninger i glasset så det gør det hellere ikke nemmere for besøgende at tage fotos af dyrerne.

Disse genspejle oplevede vi talrige gange under hele vores besøg også hos andre dyr.

Hele pandaanlægget er udformet så der er tre afdelinger – en til hver af pandaerne og en fælles hvor også de skal være ved parringen ligesom ungerne gerne skulle kunne gå der hvis det lykkes at få forøgelse hos pandaerne i Zoo.

Under vores besøg ved pandaerne havde vi en dejlig snak med pandapasser Pernille, som svarede på de spørgsmål som vores anmelderbarn havde skrevet. Anmelderbarnet er meget interesseret i pandaer og havde på forhånd skrevet nogle spørgsmål ned for at kunne spørge pandapasseren. Det kan du se mere på vores lille video vi har fra den dejlige snak med Pernille.

Der er elevator mellem underdel og overdelen på pandaanlægget, men arkitekten Bjarne Ingels Group har ikke haft så stort held også her angående at få gode handicapforhold. Her kunne vi konstatere på overdækket, at der ved elevatoren ikke var fuldt plant underlag som der egentlig burde havde været men i stedet for runde fliser, som giver ujævnt underlagt både for dårligt gående og for kørestolsbrugere.

Zoo har mange steder, hvor man kan sidde ned og nyde opholdet i attraktionen, hvilket vi gerne vil kvittere for at man har tænkt på, således at også personer med psykiske tilgængelighedsbehov også kan få steder hvor de kan sidde i rolige omgivelser og lade op til videre besøg rundt om i parkens område.

Hvis man er i kørestol, så vil vi anbefale at man har en med til at hjælpe sig, da der er mange niveauforskelle i området.

Idet det er et stort område og mange forskellige dyr så kan man sagtens afsætte en hel dag til at gå på oplevelse i zoo, som har område på begge sider af Roskildevej.

For personer med udfordringer med at finde ud, så er der små skilte rundt om der viser vej, men det var ønskeligt at der blev opstillet større skilte over hvor de forskellige dyr befinder sig, således at orienteringen er bedre da man ellers kan komme til at gå enten i ring eller forkert.

Der bliver arbejdet med nyopførsler i Zoo, hvor man er i gang med at etablere et laboratorium ligesom man har moderniseret flere af dyreanlæggene, således at deres dyrevelfærd kan forbedres.

Eksempelvis har man ifb med etableringen af pandaanlægget etableret et nyt anlæg for elefanterne, som ser ud til at være ideelt for disse dyr. Zoo skal roses for deres udstilling de har fået indarbejdet i den forbindelse, hvor man i gangarealet kan se flere udstillede genstande om elefanter og læse om disse store dyr.

Oplevelse 4 af 6 stjerner

Handicapforhold: 3 af 6 stjerner

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search